Samenwerking OR & CR

Samenwerking OR & CR
· 1 maart 2021
Workshop
materialen

Workshop 19 april 2021:

Tools voor de medezeggenschapsprofessional om de samenwerking tussen OR en de CR te bevorderen.

De WMCZ 2018 is op een aantal terreinen uniek voor de medezeggenschapswetten in Nederland. Waar de vorige wet (WMCZ 1996) een slap aftreksel was van andere medezeggenschapwetten, heeft de huidige versie een aantal vernieuwende bepalingen opgenomen, die, hopelijk, mettertijd hun weg kunnen vinden in de andere medezeggenschapwetten.

In organisaties waar de WMCZ van toepassing is, is doorgaans ook de WOR van toepassing. De cliëntenraad en de ondernemingsraad hebben voor een deel overeenkomende adviesrechten en voor een ander kunnen de rechten van deze beide medezeggenschapsorganen aanvullend op elkaar zijn.

Samenwerking tussen medezeggenschapsorganen en mogelijk ook andere adviesorganen (denk aan de Verpleegkundige adviesraad, de Raad van specialisten) wordt, naarmate er meer adviesorganen komen, steeds meer gewenst. Zeker ook om verdeel en heers politiek te voorkomen.

In deze workshop zullen we kort aandacht besteden aan de vernieuwingen en wijzigingen in de WMCZ 2018. Daarna maken een vergelijk tussen de WMCZ en de WOR; waar komen ze overeen, waar zitten de belangrijkste verschillen? En gaan we in op de vraag waarom de OR zou moeten samenwerken met de cliëntenraad en hoe je die samenwerking zou vormgeven. We ronden af met een voorbeeld uit de praktijk. (SIZA verhaal).

Na deze bijeenkomst heb je:

  • een overzicht van de vernieuwingen in de WMCZ en zijn je vragen daarover beantwoord;
  • en heb je nagedacht over het belang van de samenwerking tussen de OR en de cliëntenraad en heb je kennisgemaakt met voorbeelden van een dergelijke samenwerking .

Voor wie?

Trainers/adviseurs, ambtelijk secretarissen, advocaten en juristen.

Door wie?
Hans van Dinteren I Van Dinteren Consultancy & Eline Sluiter en Petra Blom van SIZA

Wanneer?
19 april 2021 (13.30 – 16.00 uur).

Waar?
Online (ZOOM)

Presentatie

Workshop Content

Uitklappen
Onderdeel Content
0% Afgerond 0/2 Stappen
+7 ingeschreven
Niet aangemeld

Workshop inhoud

  • 1 Onderdeel
  • 2 Onderwerpen
  • Workshop Certificaat