Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
sep 6

Speels trainen

6 september @ 13:30 - 17:00

speels trainen

MZ-trainers moeten van vele markten thuis zijn. Inhoudelijk sterk zijn, handig kunnen interveniëren in groepsdynamische processen en ook nog eens goed zijn in didactiek. Meest van de tijd zijn MZ-trainers harde werkers die zwaar inhoudelijke onderwerpen niet uit de weg gaan en smullen van een goede discussie. De huidige generatie OR-leden gaat ook graag serieus op de zaken in, maar wordt hierin wel graag begeleid door een professional die hen helpt het proces richting de gewenste resultaten soepel en sprankelend te doorlopen. Voor jou als facilitator dus de vraag hoe jij jouw begeleidingen op die manier ontwerpt en uitvoert en daarmee zowel de OR-leden als jezelf blij maakt.

De onderdelen van de bijeenkomst

Je gaat in de workshop actief aan de slag met het ontwerpen van een onderdeel van een training. ‘Learning by doing’ dus met als resultaat een werkvorm die je direct na de workshop kunt gebruiken bij één van je OR-en.

  • Vooraf helpt De Speelacademie je om heel scherp te krijgen wat het doel van het trainingsonderdeel is en wie de doelgroep precies is.
  • Vervolgens (her)ontdek je in de (eventueel virtuele) workshop waar jij jouw inspiratie vandaan haalt en hoe je jouw creativiteit naar boven kunt toveren op de door jou gewenste momenten en kom je samen met de andere deelnemers tot een mooi ontwerp.
  • Achteraf bestaat er de mogelijkheid samen met de andere deelnemers en De Speelacademie de werkvorm te perfectioneren, volgens de methodiek Speels Trainen ook wel Pimpen! genoemd .

Met welk resultaat je naar huis gaat

  • Voor jouw deelnemers maak je leren door het gebruik van Speelse interventies makkelijker en leuker. Daarnaast help je hen met deze ervaringsgerichte manier van leren tot een dieper begrip. Het verslavende effect van spelen, zorgt er bovendien voor dat jij deelnemers een goede kans biedt om tot werkelijke gedragsverandering te komen.
  • Voor jou als begeleider wordt het verleiden en begeleiden van deelnemers door het gebruik van doelgerichte activerende werkvormen lichter. Je zorgt er met de activerende werkvormen voor dat de deelnemers harder gaan werken en dat jij zelf tijdens de begeleiding een flinke stap terug kunt doen. De lol die je hebt in het begeleiden van je groepen zal zo goed als zeker toenemen.

Voor wie?
Vooral interessant voor trainers

Door wie?
Mirjam Broeke van de Speelacademie

Wanneer?
Maandag 6 september 2021 (13.00 – 17.00 uur). 12.30 uur inloop en vanaf 16.30 uur afsluiting.

Waar?
SBI/Formaat, Amersfoortseweg 98 (Zonheuvel) te Doorn

Kosten?
Voor BVMP-leden is deze bijeenkomst gratis. Wel is het belangrijk om je in te schrijven via onderstaand formulier.

Wil u zich aanmelden maar bent u geen lid van de BVMP? Dan kunt u deelnemen voor € 35,00. Als u daarna besluit om lid te worden, wordt dit bedrag afgetrokken van het eerste jaar volledige lidmaatschapsgeld.

No show
Ieder lid of deelnemer ontvangt 10 dagen voor de workshop of activiteit per mail een herinneringsbericht.

Indien een deelnemer niet bij de workshop aanwezig kan zijn, kan hij of zij zich tot 7 dagen voorafgaand kosteloos via contact@bvmp.nl afmelden. Als de afmelding binnen 7 dagen plaatsvindt, wordt € 35,- in rekening gebracht. Bij niet verschijnen zonder bericht wordt € 50,- gefactureerd.

 

Inschrijven:

De workshop Speels Trainen is volgeboekt!

Gegevens

Datum:
6 september
Tijd:
13:30 - 17:00